Spel, sport en plezier tijdens PlayDay in Blerick

Print
Spel, sport en plezier tijdens PlayDay in Blerick

Sport- en spelactiviteiten tijdens de eerste dag van PlayDay. Afbeelding: Facebookpagina Bewonersondersteuning Blerick

Blerick -

De wijken Annakamp, Vastenavondkamp, Hazenkamp en Vossener slaan deze week de handen in elkaar tijdens de eerste PlayDay in Blerick. Een hele week worden er allerlei activiteiten gehouden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, steeds in een andere wijk.

Het is de eerste keer dat er op deze schaal gezamenlijke sport- en spelactiviteiten worden gehouden. Buurtteams signaleerden vorig jaar dat veel kinderen tijdens de zomervakantie weinig te doen hebben. Op de oproep aan bewoners en initiatieven om iets voor de kinderen te betekenen in deze periode kwam volgens de initiatiefnemers veel respons. Vrijwilligers uit de voornoemde wijken verzorgen elke dag een andere activiteit in een andere wijk. Kinderen mogen na opgave deelnemen in de verschillende wijken. De afsluiting vindt vrijdagmiddag plaats in speeltuin Os Blië Riek in de Tollenstraat. Kinderen met een deelnamebewijs kunnen dan voor €1,- naar de speeltuin. Voor de herkenbaarheid maakt de organisatie elke dag gebruik van dezelfde vlaggen. Kijk voor info op de Facebookpagina PlayDay zomeractiviteiten Blerick.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen