Wildredders in gebruik genomen

Print
Wildredders in gebruik genomen

Deze slimme, technische apparaten redden veel dierenlevens. Afbeelding: Facebook gemeente Voerendaal

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen dat jonge dieren en bodembroeders (met name vogels) slachtoffer worden van de grote landbouwmachines.

Voor veel dieren zijn de maai- en oogstperioden gevaarlijke tijden. Door hoge werksnelheden en grote maaibreedtes van landbouwmachines komen jonge dieren soms onbedoeld in de messen van een maaimachine of bietenrooier terecht. Dat is iets dat zowel boeren als jagers graag anders willen. Boeren en jagers van de wildbeheereenheid Voerendaal hebben daarom met steun van de provincie 80 wildredders aangeschaft die tijdens het maaien worden ingezet. De wildredder wordt met magneten eenvoudig aan de voorkant van het landbouwvoertuig bevestigd en zendt een hoogfrequent geluid in pulsen uit dat er voor zorgt dat dieren tijdig vluchten in plaats van zich te verstoppen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen