Goud en brons voor Lars Kersten op EK

Print
Goud en brons voor Lars Kersten op EK

Lars Kersten reed ondanks een brace om zijn knie naar een gouden en bronzen medaille. Afbeelding: PSV De Cavaliers

Egchel -

Lars Kersten uit Egchel veroverde afgelopen weekend met zijn paard H-Cassino tijdens het Europees Kampioenschap voor Young Riders in Wolden een gouden teammedaille en individueel een bronzen medaille.

Hiermee bouwt de talentvolle jeugdige springruiter verder aan zijn lijst successen. Zijn prestatie is des te opmerkelijker omdat hij anderhalve week geleden niet eens zeker was van deelname vanwege een afgescheurde kruisband. Met hulp van zijn vader Pieter Kersten en een brace om zijn knie ging hij toch van start. Met 0,07 strafpunten ging hij als klassementsleider de zware finale in. Hier moest hij na een springfout de Duitser Philipp Schutze Tophoff (goud) en de Spaanse Paloma Barcelo (zilver) voor laten gaan. Lars is lid van PSV De Cavaliers uit Helden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen