Ongeluk A73: gezin raakt gewond, vrachtwagenchauffeur verhoord

Print
Ongeluk A73: gezin raakt gewond, vrachtwagenchauffeur verhoord

Afbeelding: Track’88

Linne -

Bij het ongeluk op de A73 bij Linne is maandagmiddag een gezin gewond geraakt.

Een vrouw uit Eelde zat bekneld en werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Ze is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar man, de bestuurder van de auto, had diverse glassplinters in zijn lichaam. Het 8-jarige zoontje dat op de achterbank zat, was vooral erg geschrokken van de aanrijding. Ook de vader en het zoontje zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond kwart over twee op de A73 in zuidelijke richting. Het gezin was net door de Roertunnel, toen de vader een vrachtwagen wilde inhalen. Daarbij ontstond de aanrijding tussen de auto van het gezin en een vrachtwagen.

Lees ook: Video: A73 volledig dicht na zwaar ongeluk: traumahelikopter geland op snelweg

De 61-jarige man uit Roemenië, die de vrachtwagen bestuurde, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Voor de hulpverlening landde onder andere een traumahelikopter op de snelweg.

De A73 werd urenlang afgesloten voor verkeer. Pas rond half zeven werd de weg weer vrijgegeven. Door de afsluiting van de A73, liep het verkeer ook op de binnenwegen in Midden-Limburg vast.

A73. Video: Track’88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen