Zeg het maar… Piet Verhoeven

Print
Zeg het maar… Piet Verhoeven

Piet Verhoeven. Afbeelding: Hulpfonds Jongeren Roemenië

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De stichting Hulpfonds Jongeren Roemenië, gevestigd in Sittard, biedt al 25 jaar hulp aan studenten in Roemenië. Voor hun is Piet Verhoeven (75) op zoek naar laptops.

Hoe is de stichting ontstaan?

„Na de val van Ceausescu zijn er veel hulpacties opgezet voor Roemenië. De inwoners waren arm geplukt door de dictator. Een van de vele hulpacties werd opgezet door wijlen Rud Leunissen uit Munstergeleen. Hij zorgde met een team voor technische hulp in een weeshuis. Hij ging er jaarlijks naar toe en had in 1994 hulp nodig. Aangezien ik een trekhaak aan de auto had ben ik toen, voor de eerste keer, meegegaan.”

En sindsdien zetten u en de stichting zich in voor jongeren in Roemenië?

„Rud ging altijd naar Botosani en als hij er was klampten sommige kinderen zich aan hem vast. Als ze het weeshuis uit moesten (na de middelbare school) gingen ze haast nooit studeren omdat ze geen ouders hadden, laat staan geld. Rud stopte ze regelmatig geld toe. In 1994 kwam het idee op om in Nederland een studiefonds te stichten om deze arme weeskinderen toch te kunnen laten studeren.”

Nu zijn jullie op zoek naar laptops?

„Klopt, oude, maar nog werkende laptops. Ze kunnen ze daar heel erg goed gebruiken.”

Jullie brengen ze dan zelf naar Roemenië?

„Ieder jaar in oktober gaan wij naar Botosani in het Noord-Oosten van Roemenië. Dan brengen we daar een bezoek. Dan nemen de laptops dan mee.”

Waar kunnen mensen terecht met hun laptop?

„Als mensen mij bellen (046-4515006) of een e-mail sturen (p.a.m.verhoeven@home.nl) dan kom ik ze graag ophalen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen