Mike Teunissen: ‘het gaat wel lekker zo’

Print
Mike Teunissen: ‘het gaat wel lekker zo’

Afbeelding: EPA

Ysselsteyn -

Mike Teunissen miste de slag in de hectische laatste kilometers van de tiende etappe in de Tour de France naar Albi, maar was maar wat blij met de zege van zijn ploeggenoot Wout van Aert.

De Belg bezorgde de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma al de vierde ritwinst in deze Ronde van Frankrijk. „Het gaat wel lekker zo. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen”, zei de renner uit Ysselsteyn, die zelf de eerste etappe won, tegen de NOS.

Teunissen moest deze rit Dylan Groenewegen weer in stelling brengen voor de massasprint, maar het peloton brak door de felle wind in de slotfase in stukken. „Er was de hele dag al hard gereden en wij zaten net te ver naar achteren toen het brak. Jammer voor Dylan, maar prachtig natuurlijk dat Wout het afmaakt. Ik kijk er niet van op. Binnen de ploeg wisten we wel dat hij ook een sprint kon winnen.”

Lees ook: Van Aert wint chaotische waaierrit, Kruijswijk stijgt naar vierde plek

Groenewegen had ook helemaal vrede met de uitkomst. „Ik had niet de goede benen en had dat ook aangegeven. Ik had het al heel moeilijk op het klimmetje. Dan kan een ander in de ploeg zijn kans pakken. Dat is ook de kracht van ons team; we hebben meer sprinters. Van Aert komt zo helemaal tot zijn recht”, zei de Amsterdammer, winnaar van de zevende etappe.