In augustus eerste zitting moordverdachte Thijs H.

Print
In augustus eerste zitting moordverdachte Thijs H.

Afbeelding: De Limburger

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag 16 augustus de eerste zitting van drievoudig moordverdachte Thijs H. gepland.

De 27-jarige man uit Brunssum wordt verdacht van het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een vrouw en man op de Brunssummerheide.

Het gaat om een zogeheten pro-formazitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt tijdens de zitting gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. H. mag daarbij aanwezig zijn, maar is dat niet verplicht.

H. zou op zaterdag 4 mei een vrouw hebben gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Een paar dagen later, op dinsdag 7 mei, zou hij op de Brunssummerheide bij Heerlen een man en een vrouw hebben omgebracht.

Lees ook: Hoe wilsvrij en toerekeningsvatbaar was Thijs H.?

Een paar uur na de dubbele doding op de Brunssummerheide meldde H. zich bij kliniek Vijverdal in Maastricht. Volgens een van de psychiaters had H. bloed op zijn handen en kleren en zei hij dat hij over die heide had rondgezworven. Nog diezelfde avond stapelde H. in de binnentuin van de kliniek een paar stoelen op elkaar, klom hij over de muur en ging hij ervandoor. Zijn ouders brachten hem snel terug, maar de volgende ochtend was hij weer verdwenen. De kliniek sloeg alarm, de politie verspreidde de volledige naam en een foto van H. Hij werd later die dag gearresteerd.

Lees ook: Mondriaan hoeft camerabeelden van steekincident niet af te staan

De rechter-commissaris besloot afgelopen mei dat H. ter observatie moet worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen