A73 weer vrij na urenlange afsluiting door zwaar ongeluk

Print
A73 weer vrij na urenlange afsluiting door zwaar ongeluk

Afbeelding: Nifoma

Linne -

De A73 bij Linne is maandagavond weer vrijgegeven voor verkeer. De snelweg was urenlang afgesloten na een zwaar ongeluk eerder op de dag.

Rond kwart over twee ging het mis op de rijbaan richting het zuiden. Een personenauto en een vrachtwagen kwamen vlak na de Roertunnel met elkaar in botsing. Een vrouw die in de auto zat raakte daarbij bekneld. Ze is door de brandweer bevrijd en daarna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook haar man een hun achtjarige zoontje zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Ongeluk A73: gezin raakt gewond, vrachtwagenchauffeur verhoord

De snelweg werd in zuidelijke richting afgesloten vanwege de inzet van hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter die op de snelweg landde. Daarna bleef de weg nog urenlang afgesloten voor onderzoek en opruimwerkzaamheden. Zo moest onder meer het asfalt hersteld worden.

Video: Track ‘88

Achter het ongeluk ontstond een flinke file en ook op de binnenwegen rond Roermond liep het verkeer vast. Rond half zeven in de avond werd de weg weer vrijgegeven en loste de ontstane file rap op.

Lees ook:Video: A73 volledig dicht na zwaar ongeluk: traumahelikopter geland op snelweg

De 61-jarige man uit Roemenië, die de vrachtwagen bestuurde, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen