Schrijver wil niets veranderen aan boek Game of Thrones

Print
Schrijver wil niets veranderen aan boek Game of Thrones

Schrijver George R. R. Martin peinst er niet over om iets te veranderen aan de boekenreeks waarop de serie Game of Thrones is gebaseerd. Afbeelding: EPA

Schrijver George R. R. Martin peinst er niet over om iets te veranderen aan de boekenreeks waarop de serie Game of Thrones is gebaseerd. Hij reageert met zijn uitspraak op de kritiek van de fans op het achtste deel van de succesvolle serie.

Tegen Entertainment Weekly zegt Martin dat hij vaak gevraagd is het plot van de volgende delen van de reeks aan te passen. ,,Ik wil de boeken schrijven die ik vanaf het begin van plan was te gaan schrijven”, zegt de auteur in het interview. ,,En als ze uitkomen kunnen mensen ze goed vinden of niet.”

Het gaat om de delen Winds of Winter en A Dream of Spring. Daarop is het laatste deel van Games of Thrones gebaseerd. Fans vonden het eind van de serie maar niks. Martin heeft daar niets mee te maken, laat hij weten. ,,Ik heb een bepaald einde in mijn hoofd en als je dat loslaat, omdat iemand het niet goed vindt, verpest je de hele structuur.”

Verder vertelt Martin dat hij de tijdsdruk vervelend vond. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de boeken in december af moesten zijn. Maar die deadline werkte verlammend voor hem. ,,De druk werd te groot en op een bepaald moment merkte ik dat daardoor het werk niet afkwam.” Die druk is nu weg. Hij schrijft nu op zijn gemak verder en wil de boeken zo goed mogelijk afleveren. ,,De serie is voorbij. Ik werk nu aan het boek en als het af is, is het af.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →