Plannen voor hotelkamers bij café-restaurant De Tump in Heythuysen

Print
Plannen voor hotelkamers bij café-restaurant De Tump in Heythuysen

Afbeelding: Getty Images

Heythuysen -

Café-restaurant De Tump aan de Vlasstraat-Kloosterstraat in Heythuysen mag van het college van B en W elf hotelkamers aanbouwen. Wel moet aan enkele voorwaarden worden voldaan.

De eigenaar van De Tump heeft bij de gemeente Leudal het verzoek ingediend om elf hotelkamers, verdeeld over drie bouwlagen, aan te mogen bouw bij zijn huidige zaak. Dit moet gebeuren aan de kant van de Kloosterstraat, waar ook een eigen entree is gepland. Wat de horecavoorzieningen betreft moeten gasten gebruikmaken van het bestaande café-restaurant.

Onderzoek

Voordat het tot daadwerkelijke bouw van de hotelkamers komt moet er wel nog aan enkele voorwaarden voldaan worden. Zo moet worden aangetoond dat het om een haalbaar initiatief gaat, waarbij rekening wordt gehouden met het ‘hotelmarktonderzoek Limburg’ van de provincie. Hoewel op dit moment het aanbod van hotelkamers de vraag ruim overstijgt, ziet het college van B en W wel kansen omdat het om een kleinschalig initiatief gaat.

Draagvlak

De ondernemer moet daarnaast het gesprek aangaan met de buurt, hen informeren over de plannen en inventariseren of er draagvlak is. Burgemeester en wethouders zijn op dit moment positief omdat er op dit moment een beperkt aanbod van hotelvoorzieningen is binnen de gemeente Leudal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen