Wandeling door natuurgebied het Haeselaarsbroek

Print
Wandeling door natuurgebied het Haeselaarsbroek

Ga mee op pad met IVN Roermond. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Koningsbosch -

IVN Roermond e.o. verzorgt een wandeling door natuurgebied het Haeselaarsbroek bij Koningsbosch. Op zondag 28 juli start de wandeling om 10.00 uur bij Bos en Broek. De gidsen Eef Schoffelen en Rikie Verhagen staan vanaf 9.30 uur voor deelnemers klaar. De duur van de wandeling is drie uur. De wandeling is gratis voor IVN- leden, niet-leden betalen een bijdrage van twee euro vijftig.

Het Haeselaarsbroek, gelegen ten zuiden van abdij Lilbosch, is het brongebied van de Pepinusbeek. Het is een van de gebieden die op de overgang van het Midden-Limburgse terrassengebied en het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen. Tot begin twintigste eeuw was het nog grotendeels moerasgebied met overgangen naar hoger gelegen, drogere gronden. Momenteel kenmerkt het gebied zich door afwisselend, graslanden, bebost gebied, moeras en afwateringsgeulen. Het deelgebied dat tijdens deze wandeling wordt verkend voert door weiden met een veelheid aan bloemen, vlinders, libellen en vogels en over veldpaden langs populierlanen, struikgewas en bos.

Routebeschrijving: Komend vanuit Pey-Echt via de N572 richting Koningsbosch; bij eerste grote rotonde rechtsaf. Verharde weg Bos en Broek circa twee volgen en parkeren langs de weg bij tijdelijke aanduiding P. Meer info vind je hier.