Scheuren in samenwerking binnen KEC Roermond

Print
Scheuren in samenwerking binnen KEC Roermond

Politie bij de school na het schietincident Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De samenwerking tussen de verschillende partijen binnen het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) Donderberg vertoont scheuren. Dat blijkt uit een intern verslag.

In het KEC werkt de Aloysius Stichting (twee scholen voor speciaal onderwijs) samen met de Mutsaersstichting (jeugdzorg) en so/vso De Wijnberg. In september vorig jaar werd Marjolijn Keesmaat aangetrokken om te bezien of verschillen van inzicht tussen de Aloysius Stichting en de overige twee partijen over de werkwijze binnen het KEC op zijn te lossen. In haar verslag concludeert ze echter dat dat niet lukt omdat de Aloysius Stichting zich niet aan afspraken zou houden. Het doel van het KEC, - instellingen onder een dak en kennis en expertise uitwisselen over de jongeren die er les krijgen - wordt niet gehaald, stelt ze. Onenigheid over de stemverhouding bij besluiten leidt tot besluiteloosheid zegt Keesmaat, met gevolgen voor bijvoorbeeld aanpassingen om de veiligheid op peil te brengen in het gebouw. Ze concludeert dat de Aloysius Stichting zich aan afspraken moet gaan houden en anders uit het KEC moet stappen.

Lees ook: Schoolschutter Roermond veroordeeld tot 200 uur werkstraf

Hans Kelderman, bestuurder van de Aloysius Stichting, betwist dat de bestuurlijke onenigheid de veiligheid op school in het geding brengt. „Juist na het schietincident van vorig jaar is er naar verbeterpunten gekeken. De inspectie is op bezoek geweest en heeft de aanpak akkoord bevonden. Een recent onderzoek onder leerlingen en ouders levert een waarderingscijfer van 7,9 op. Het geschil speelt zich af op bestuurlijk niveau en raakt het onderwijs op onze scholen niet.”

Volgens Kelderman wil de Mutsaersstichting haar zin doordrijven over wat er binnen het KEC moet gebeuren. Een rolverdeling waar Kelderman zich niet in kan vinden. „Ook met het verslag zijn wij het niet eens. Intern hebben we een reactie gegeven. We blijven echter in overleg, ook met de gemeente.”

Zowel Mathieu Goedhart, bestuurder van de Mutsaersstichting, als Marjolijn Keesmaat was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk ook:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen