Werken aan social sofa in Savannegebied

Print
Werken aan social sofa in Savannegebied

Regina Leue (rechts) geeft tekst en uitleg. Afbeelding: Facebook Social Sofa GaiaZOO

Kerkrade / Eygelshoven -

Met het knippen en sorteren van mozaïeksteentjes is maandag 15 juli begonnen met de realisatie van een social sofa in het Savannegebied van GaiaZOO in Kerkrade.

Onder leiding van Regina Leue zijn tientallen vrijwilligers deze zomer in ieder geval op maandag en vrijdag bezig in de dierentuin met deze nauwgezette klus. De grote en kleine ‘vijf’ van Afrika zijn dadelijk in het kunstwerk terug te zien. Onder andere een afbeelding van een olifant, neushoorn en leeuw. De eerste social sofa van GaiZOO staat bij het Limburghuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen