Schaapskooi Mergelland geopend voor bezoekers

Print
Schaapskooi Mergelland geopend voor bezoekers

Bij de Schaapskooi worden regelmatig activiteiten gehouden zoals het schapen scheren. Afbeelding: Harry Heuts

Epen / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Vijlen / Lemiers -

Schaapskooi Mergelland Eperheide gevestigd aan de Julianastraat 41b houdt op zondagmiddag 18 augustus haar jaarlijkse open dag. Belangstellenden zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de open dag zijn de stallen van de schaapskooi toegankelijk voor het publiek. In de stallen vinden demonstraties plaats zoals spinnen, vilten en wol verven. Tevens zijn er viltproducten te koop. De wolwinkel en de herberg zijn open. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals onder andere kleuren, schminken, spelen in een kasteel van stro en ook kan er een eigen herdersstaf gemaakt worden.

Er zijn drie demonstraties schapen drijven met bordercollies die elk ongeveer een half uur duren. Deze vinden plaats om 13.30, 14.30 en de laatste om 15.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen betalen 1 euro. Meer informatie via tel. 043-4551650 of www.schaapskooimergelland.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen