Sport aan de Maas verlengd met twee jaar

Print
Sport aan de Maas verlengd met twee jaar

Enkele sport- en bewegingscoaches van Sport aan de Maas met in hun midden wethouder Geurts (Sport). Afbeelding: Sport aan de Maas

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Na evaluatie van het programmaplan Sport aan de Maas 2016-2019 is door het college van Horst aan de Maas besloten deze periode te verlengen met een plan voor de periode 2020-2022. Dit vormt een basis voor het Lokale Sportakkoord, de uitwerking van het Nationaal Sportakkoord van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Sport aan de Maas heeft als doel om inwoners en organisatie bewuster te maken van voldoende beweging en gezonde voeding. Hiervoor zoeken ze samenwerking met inwoners, verenigingen en ondernemers. In zorg- en onderwijsinstellingen kwam er dankzij het project meer aandacht voor beweging in het dagelijkse leven. Ook werd er kruisbestuiving in gang gezet, onder andere door leerlingen van het Dendron College een activiteit te laten organiseren bij Dichterbij en de Zorggroep. En met ondersteuning van samenwerkingsverbanden als Afslag 10 en Expeditie Sevenum werden betrokken verenigingen ontlast. Zorgprofessionals en gebiedsteams schakelen steeds vaker de hulp in van sportconsulenten. Sport en bewegen kunnen hulpvragen oplossen en soms zelfs voorkomen. In het programmaplan 2020-2022 gaan verenigingen en zorg-, onderwijs- en kinderopvangorganisaties onder andere samen met de gemeente werken aan een aantal thema’s. De gezonde en sportieve ontwikkeling van kinderen heeft hierbij de aandacht. Maar ook het stimuleren van ontmoeting tussen inwoners met behulp van sport en bewegen. Tot slot ontzorgen verenigingsondersteuners verenigingen bij de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. Een voorbeeld hiervan is Grubbenvorst Verenigd, waarin verenigingen op zoek gaan naar meer onderlinge samenwerking om het verenigingsleven toekomstbestendig te maken. De verenigingsondersteuners helpen bij dit proces.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen