Einde haaks parkeren op noordelijk deel Deken van Oppensingel Venlo

Print
Einde haaks parkeren op noordelijk deel Deken van Oppensingel Venlo

Voorzitter van het bewonerscomité Olav Bongarts (links) en projectleider Marcel Walda presenteerden begin 2018 hun visie op de Deken van Oppensingel in Venlo. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het noordelijke gedeelte van de Deken van Oppensingel in Venlo krijgt een smaller weggedeelte, groenstroken en raakt de huidige haakse parkeerplekken kwijt.

De gemeente Venlo gaat de straat dit najaar opnieuw inrichten. De herinrichting wordt gecombineerd met de noodzakelijke vervanging van de riolering.

Daarbij wordt het stuk van de Deken van Oppensingel tussen de rotonde op de Goltziusstraat en de Gasthuiskampstraat onder handen genomen. De maatregelen kwamen tot stand na overleg met bewonerscomité De Ponniewaeg, dat sinds begin vorig jaar ijvert voor herinrichting van de straat. Het comité stelt dat de weg kan veranderen in een woonstraat nu de vroegere functie van verbindingsweg is vervallen.

Samenwerking

De vraag van bewoners om een smallere rijstrook wordt gehonoreerd. De huidige fietspaden verdwijnen ten faveure van trottoirs met groenstroken. De bestaande bomen blijven grotendeels behouden voor de straat. De haaks gesitueerde parkeerplekken aan één zijde van de weg verdwijnen. Aan beide zijdes moeten automobilisten voortaan parallel langs de weg parkeren.

Martin Camp, secretaris van het bewonerscomité, spreekt van een goede samenwerking met de gemeente Venlo. De bewoners zijn volgens hem tevreden met de aanstaande herinrichting. Het comité hoopt met de gemeente ook afspraken te kunnen maken over de toekomstige aanpak van het zuidelijke gedeelte van de Deken van Oppensingel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen