Forse stijging voortijdig schoolverlaters in Nederweert

Print
Forse stijging voortijdig schoolverlaters in Nederweert

Geslaagden van het Citaverde College in Nederweert. Afbeelding: archief John Peters

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Vissersweert -

Het aantal jongeren dat zonder diploma de school verlaat, is in Nederweert fors (van 11 naar 17) gestegen. De gemeente gaat uitzoeken waar dat mee te maken heeft.

Zowel Nederweert als Weert (waar het aantal voortijdig schoolverlaters is gestegen van 44 naar 46 in schooljaar 2017-2018) zitten met de stijging onder het landelijk gemiddelde maar met name Nederweert maakt zich zorgen.

Forse stijging voortijdig schoolverlaters in Nederweert
Het aantal jongeren dat zonder diploma de school verlaat, is in Nederweert de laatste zes jaar nog nooit zo hoog geweest. Foto: gemeente Weert

Deels kan de stijging worden verklaard door de toename in de opvang van anderstaligen en de zogenoemde groenpluk waarbij bedrijven door de krapte op de arbeidsmarkt jongeren overhalen bij ze te komen werken voor ze een startkwalificatie hebben. Dit is een landelijk probleem dat ook door het onderwijsministerie wordt onderzocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen