Gemeentemuseum Weert is nog één keer open voor verbouwing

Print
Gemeentemuseum Weert is nog één keer open voor verbouwing

De laatste expositie in het gemeentemuseum van Weert is tot 8 januari vorig jaar te zien geweest. Sindsdien is het museum voor bezoekers gesloten.

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Voor de verbouwing begint, kan nog één keer een kijkje genomen worden in het Weerter gemeentemuseum. Tijdens de Open Monumentendagen is het 14 september open.

De afgelopen periode zijn de duizenden tentoongestelde en opgeslagen museumstukken beschreven, gefotografeerd en verhuisd naar een tijdelijke opslaglocatie.

Gemeentemuseum Weert is nog één keer open voor verbouwing
Als een reliekschrijn wordt het museum tegenover de Martinuskerk straks ingepakt met een messing gevel. Foto: Maurice Mentjens

Het gebouw is nu helemaal leeg en op 14 september kan het publiek op een aantal lege muren een blijvende herinnering achterlaten en de plannen bekijken voor de aanstaande verbouwing. In januari gaan renovatie en restauratie van start en in september wordt het museum opnieuw ingericht. In januari 2021 moet het klaar zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen