Man op vliegveld opgepakt met halve kilo cocaïne onder toupet

Print
Man op vliegveld opgepakt met halve kilo cocaïne onder toupet

Afbeelding: Policia Nacional

Een Colombiaanse man is op de luchthaven van Barcelona gearresteerd met een halve kilo cocaïne verborgen onder zijn pruik, zei de Spaanse politie dinsdag.

De man trok de aandacht van de politie omdat hij „behoorlijk zenuwachtig” was en zijn pruik „onevenredig groot” was. Politiefunctionarissen ondervroegen de man en vonden een „perfect afgesloten pakket op zijn hoofd geplakt”. Het bevatte 503 gram cocaïne ter waarde van meer dan 30.000 euro.

Operatie Toupet

In wat de politie „Operatie Toupet” heeft genoemd, werd de man opgepakt op de luchthaven El Prat van Barcelona nadat hij met een vlucht vanuit Bogota arriveerde.

Spanje is een belangrijke toegangspoort voor cocaïne naar Europa, voornamelijk uit Colombia. Smokkelaars nemen vaak hun toevlucht tot creatieve methoden om drugs voorbij de Spaanse douane te krijgen.

Zo heeft de politie de afgelopen jaren cocaïne aangetroffen in borstimplantaten, uitgeholde ananassen, een rolstoelkussen, een gipsverband om het gebroken been van een man en in een servies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen