Opgeluchte MECC-directeur breekt vakantie af

Print
Opgeluchte MECC-directeur breekt vakantie af

Rob van de Wiel Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Rob van de Wiel, directeur van het MECC in Maastricht, is ‘opgelucht’ dat zijn stad nog steeds kans maakt op het predikaat ‘gaststad’ van het Eurovisie Songfestival.

,,Ik ben steeds uitgegaan van onze eigen kracht maar vanmiddag, toen het nog even duurde vóór de NPO wat liet horen, werd ik toch wel wat nerveus”, reageert hij op het nieuws.

Hij heeft, zegt hij, van het begin af het gevoel gehad dat zijn stad het tegen Rotterdam zou moeten opnemen. ,,Ik denk dat zowel Maastricht als Rotterdam nu echt een goede kans maken. Wij in Maastricht hebben de organisatie laten zien dat we heel snel kunnen schakelen en we hebben laten zien dat we in de stad en in de provincie veel draagvlak hebben. Maar Rotterdam heeft met Ahoy natuurlijk een hele sterke locatie.’’

Vakantie

Een nadeeltje voor Van de Wiel: hij moet nu wel zijn vakantie in Portugal abrupt afbreken en de komende weken hard aan de slag. Hij vliegt dinsdagavond nog naar Nederland en staat woensdagochtend klaar voor het eerste werkbezoek. ,,Natuurlijk is het even vervelend dat mijn vakantie nu in het water valt, maar geloof me: ik heb het er graag voor over. We zien dit als prachtige kans.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen