Burgemeester Maastricht: ‘Geweldig nieuws’

Print
Burgemeester Maastricht: ‘Geweldig nieuws’

Afbeelding: ANP Kippa

Maastricht / Itteren -

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reageert verheugd op het nieuws dat Maastricht als een van de twee laatste steden nog in de race is om het Songfestival te organiseren.

„Wat een geweldig nieuws dat ons bidbook zo goed is ontvangen, en dat wij de komende weken mogen laten zien waarom wij dit fantastisch evenement kunnen organiseren in de meest Europese stad van Nederland.”

Lees ook: Opgeluchte MECC-directeur breekt vakantie af

Spannende dag

Frank Mimpen, commercieel directeur van het MECC: „Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Het was een spannende dag voor ons, vol afwachten. We wisten dat we rond half vier, vier uur gebeld zouden worden maar het werd steeds later. Tot het verlossende telefoontje kwam, een beetje zoals bij je eindexamenuitslag.”

Dat de naam van Maastricht al rond ging als een van de twee steden in de eindfase, maakte de spanning niet minder groot. „Als de media dat roepen is dat leuk, maar het is aan de Nederlandse Publieke Omroep om het oordeel te vellen. Wij kunnen niet meer doen dan onze uiterste best. Tot op heden met een goed resultaat.”

Lees ook: Alleen Maastricht en Rotterdam nog in de race voor Songfestival

Woensdag krijgt de evenementen- en congreslocatie gelijk mensen van de NPO op de koffie. „In de ochtend en middag zullen we op technisch en operationeel vlak inhoudelijk spreken. Er zullen door het bidbook de nodige vragen zijn gerezen en daar zullen we morgen samen doorheen lopen.” Een dag later is de NPO op bezoek in Rotterdam, de andere stad die nog kans maakt. „Er zullen de komende tijd nog meer momenten volgen waarop wij met de organisatie spreken.”

Promotiefilmpje Songfestival Maastricht Bron: Maastricht Marketing. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen