Steden balen van mislopen songfestival

Print
Steden balen van mislopen songfestival

Afbeelding: ANP Kippa

Maastricht / Itteren -

De gemeenten die dinsdag afvielen voor het organiseren van het songfestival reageren teleurgesteld. Wel wensen ze de overgebleven steden Rotterdam en Maastricht succes toe.

In Arnhem wordt gebaald dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar niet in het GelreDome gehouden zal worden. Toch zitten ze niet bij de pakken neer en richt de stad zich nu op de herdenking van de Slag om Arnhem en de viering van 75 jaar vrijheid.

Trots

Wethouder Hans de Vroome noemt het „heel jammer” dat het evenement aan de neus van Arnhem voorbijgaat. „We hebben als regio een mooi plan gemaakt en daar zijn we trots op.” Het thema dat de stad had verzonnen was Celebrate Freedom.

Lees ook: Alleen Maastricht en Rotterdam nog in de race voor Songfestival

„We nemen de samenwerking en het enthousiasme, die we met veel partijen in en buiten de stad hebben weten te realiseren in de afgelopen periode, mee naar dit herdenkingsjaar”, aldus De Vroome.

Utrecht had de Jaarbeurs als beschikbare locatie voor het songfestival. „Voor ons voelt het een beetje, zoals Duncan Laurence zingt ‘A broken heart is all that’s left’„, zegt wethouder Klaas Verschuure.

Samenwerking

Ook topman Albert Arp van de Jaarbeurs baalt: „Natuurlijk is het jammer dat het Eurovisiesongfestival niet in Utrecht plaats gaat vinden.” Wel prijst hij de samenwerking met de gemeente en andere organisaties bij de totstandkoming van het bidbook.

Lees ook: Burgemeester Maastricht: ‘Geweldig nieuws’

„Onze gezamenlijke ambitie was te gaan voor een groots Eurovisiefeest in Brabant”, reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld van Den Bosch. Volgens hen waren de Brabanthallen daarvoor een uitstekende locatie. „Maar de jury heeft gesproken.”

De Straat op met Jay aflevering 3 Songfestival. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen