Carice van Houten genomineerd voor Emmy

Print
Carice van Houten genomineerd voor Emmy

Afbeelding: AFP

Actrice Carice van Houten maakt kans op een Emmy voor beste gastrol in een dramaserie. Dat heeft organisator de Television Academy dinsdag bekendgemaakt.

De Nederlandse kreeg de nominatie voor haar rol als Melisandre in Game Of Thrones. Die speelde ze al sinds het tweede seizoen van de populaire dramaserie, maar toch dingt ze in de gastrolcategorie mee. Haar concurrenten zijn Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse), Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Laverne Cox (Orange Is The New Black), Cherry Jones (The Handmaid’s Tale) en Phylicia Rashad (This Is Us).

De Television Academy onthulde dinsdag de nominaties voor de Primetime Emmy’s, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika. Na afloop kondigde de organisatie ook de genomineerden aan voor de Creative Arts Emmy Awards, waar de categorie waarin Van Houten is genomineerd onderdeel van is. Die prijzen worden een week voor het grote Emmy-gala op 22 september uitgereikt.

Lees ook: Game of Thrones breekt Emmy-record met 32 nominaties

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →