Carice van Houten genomineerd voor Emmy

Print
Carice van Houten genomineerd voor Emmy

Afbeelding: AFP

Actrice Carice van Houten maakt kans op een Emmy voor beste gastrol in een dramaserie. Dat heeft organisator de Television Academy dinsdag bekendgemaakt.

De Nederlandse kreeg de nominatie voor haar rol als Melisandre in Game Of Thrones. Die speelde ze al sinds het tweede seizoen van de populaire dramaserie, maar toch dingt ze in de gastrolcategorie mee. Haar concurrenten zijn Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse), Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Laverne Cox (Orange Is The New Black), Cherry Jones (The Handmaid’s Tale) en Phylicia Rashad (This Is Us).

De Television Academy onthulde dinsdag de nominaties voor de Primetime Emmy’s, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika. Na afloop kondigde de organisatie ook de genomineerden aan voor de Creative Arts Emmy Awards, waar de categorie waarin Van Houten is genomineerd onderdeel van is. Die prijzen worden een week voor het grote Emmy-gala op 22 september uitgereikt.

Lees ook: Game of Thrones breekt Emmy-record met 32 nominaties

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen