Wim Grave interimvoorzitter Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis

Print
Wim Grave interimvoorzitter Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis

Wim Grave. Afbeelding: Laurentius Ziekenhuis

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wim Grave (72) is benoemd tot tijdelijk voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Het is een eerste stap naar een compleet nieuw toezichtsorgaan, nadat vorige week de complete RvT is opgestapt.

Aanleiding voor het vertrek van de voltallige raad waren verschillende bestuurlijke conflicten met de Raad van Bestuur en ondernemingsraad, onder meer over de werkwijze rond het aantrekken van een tweede bestuurder, die naast bestuursvoorzitter Marja Weijers zou komen te werken.

De vierkoppige RvT houdt algeheel toezicht op de Raad van Bestuur en de algemene gang van zaken in het ziekenhuis.

Na het aftreden van de RvT wendde het ziekenhuis zich, volgens procedurevoorschrift, tot de President van de Rechtbank om snel een nieuwe voorzitter te kunnen benoemen. De rechtbank staat toe dat de Raad van Bestuur zelf een kandidaat daarvoor naar voren heeft geschoven.

Wim Grave krijgt de opdracht een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht aan te stellen, die vervolgens een compleet nieuwe RvT zal samenstellen.

Grave werkte jaren als internist-nierspecialist in het Laurentius, was voorzitter van de medische staf en bekleedde in de jaren 2009 en 2010 ook de functies van Voorzitter Raad van Bestuur a.i. en bestuursadviseur in het Roermondse ziekenhuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen