OM moet agenten vervolgen voor arrestatie moordenaar Anne Faber

Print
OM moet agenten vervolgen voor arrestatie moordenaar Anne Faber

Michael P. werd opgepakt bij een kliniek in Den Dolder . Afbeelding: AD/Videostill

Vijf leden van het arrestatieteam die Michael P. oppakten, moeten worden vervolgd. Zij hebben Michael P. in 2017 mogelijk te hardhandig gearresteerd na de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam besloten.

Het Openbaar Ministerie weigerde eerder nog om de agenten te vervolgen, maar moet nu door het gerechtshof alsnog vervolging instellen. Het hof meent dat er duidelijkheid moet komen over de instructie voor de aanhouding.

Schouderbreuk

Michael P. werd in oktober 2017 aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Bij zijn aanhouding liep hij een schouderbreuk op en er werd gedreigd met de inzet van een politiehond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen