Eikenboom in Berg ‘kerngezond’

Print
Eikenboom in Berg ‘kerngezond’

De reuzeneik van Berg. Afbeelding: De Limburger

Berg en Terblijt -

De omstreden eikenboom aan de Archivaris Habetsstraat in Berg en Terblijt is volgens boomdeskundigen ‘kerngezond’.

De gemeente Valkenburg aan de Geul zal dan ook geen kapvergunning afgeven voor de majestueuze eik, laat zij weten. Beeldbepalende bomen mogen alleen gekapt worden als er direct gevaar dreigt voor de omgeving, aldus de gemeente. Daar is bij deze eik volgens haar geen sprake van.

Buurtbewoners willen de boom kwijt. De uit de kluiten gewassen eik houdt volgens hen alle zonlicht weg. Bovendien zijn zij bang dat takken afbreken en op hun huis of op geparkeerde auto’s vallen.

Volgens woningstichting Maasvallei, die in Berg en Terblijt de woningen van de plaatselijke woningstichting beheert, is de boom twee jaar geleden nog geïnspecteerd. Daarbij is alle dood hout weggehaald. Ook volgens Maasvallei verkeert de boom in een prima conditie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen