Dier van de week

Dieren van de week: Foppe, Teun en Flip

Print
Dieren van de week: Foppe, Teun en Flip

Foppe, Teun en Flip. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Zuid-Limburg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Foppe, Teun en Flip. Drie prachtkerels met een minstens zo’n mooi stemgeluid.

Leukste kenmerk?

„Foppe, Teun en Flip hebben een stoer uiterlijk maar een vriendelijk karakter. Het is geen enkel probleem om ze te benaderen en ze wandelen je graag tegemoet als je hen een lekker hapje groente of fruit aan komt bieden. Met deze heren, of met een van hen, heb je de best mogelijke blikvanger in je tuin of op je erf!”

Favoriete bezigheden?

„Scharrelen over onze afgesloten binnenplaats vinden de heren heerlijk. Een beetje pikken aan groen, zoeken naar wormpjes, vliegen proberen te vangen en een dutje doen in de zon vinden ze helemaal geweldig.”

Zijn het sociale dieren?

„Deze jongens zijn hartstikke vriendelijk naar elkaar en naar mensen. We vinden het daarom lastig te begrijpen dat zij zomaar met z’n drietjes in het bos gedumpt zijn.”

Hebben zij ook nog minpuntjes?

„Foppe, Teun en Flip zijn brahma-hanen. Dit is één van de grootste kippenrassen. Onze jongens zijn nu ongeveer vijf maanden oud en zullen de komende maanden uitgroeien tot hanen van zo’n vier tot vijf kilo. Hun afmeting vraagt daarom op het gebied van huisvesting wel wat van hun nieuwe baas. Ze hebben een flink nachthok, grote schuur of tuinhuisje nodig om veilig in te kunnen slapen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor hen mensen die hen gezamenlijk willen adopteren en hier zowel de ruimte als voldoende hennen als gezelschap kunnen bieden. Ga hierbij uit van vijf hennen om een haan gezelschap te houden. Ook is het mogelijk om één haan te adopteren. De laatste mogelijkheid is om hen gezamenlijk te adopteren en om hen te houden in een hanengroep waar geen hennen wonen. Mocht je interesse hebben in een, of meerdere, van deze imposante rakkers, stem dan vooraf wel even met je buren af. Hoe charmant het gekraai van een haan in de vroege ochtend ook is, niet iedereen is er even dol op.”

Ben jij ervan overtuigd dat je Foppe, Teun en/of Flip een thuis kunt bieden? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl