Experiment geslaagd: toren in winkelhart Nieuw Bergen blijft open

Print
Experiment geslaagd: toren in winkelhart Nieuw Bergen blijft open

De toren van Nieuw Bergen moet een aanzuigende werking op het winkelend publiek hebben. Afbeelding: Laurens Eggen

Nieuw-Bergen -

De toren van Nieuw Bergen blijft open voor publiek. Een proef waarbij de exploitant van horecazaak Hap en Tap, op de begane grond van de toren, een oogje in het zeil houdt heeft zijn vruchten afgeworpen.

Na de opening van het winkelcentrum met de toren in 2015 kwamen er al vrij vlot klachten over overlast en vandalisme. Omdat de toren leegstond zag hangjeugd er de kans om spullen in de toren te vernielen, tegels op het dak los te halen en afval vanaf de toren naar beneden te gooien. De toren, die een aanzuigende werking op winkelend publiek moest hebben, ging als gevolg daarvan na een jaar weer op slot.

Overeenkomst

Verleden jaar besloot Bergen een overeenkomst te sluiten met de exploitant die inmiddels op de begane grond is begonnen. Die kreeg een vergoeding van vierduizend euro om de toren toegankelijk en netjes te houden voor bezoekers.

Dat experiment is zo goed bevallen dat de gemeente die samenwerking wil vasthouden. Ook voor de komende jaren is er daarom een bedrag van vierduizend euro beschikbaar gesteld. Enige punt van aandacht is het schoonhouden van de top van de toren door de vogels die hun uitwerpselen achterlaten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen