Dialectmiddag ‘Vier kalle plat’ in Clemensdomein Brunssum

Print
Dialectmiddag ‘Vier kalle plat’ in Clemensdomein Brunssum

Dialectschrijvers dragen voor uit eigen werk. Afbeelding: Eigen foto

Brunssum -

De dialectgroepen van Heemkundeverenigingen Brunssum en de Veersjprunk uit Onderbanken beleggen op zondag 28 juli een dialectmiddag in het Lourdesgrotpark bij het Clemensdomein. De middag, die gehouden wordt onder het motto ‘Vier kalle plat’ begint om 14.30 uur.

Het Limburgs of plat is één van de drie door het Europees handvest officieel erkende minderheidstalen in Nederland. Dialecten veranderen geleidelijk door sociale contacten. Op scholen en in jonge gezinnen wordt steeds minder dialect gesproken. Heemkundeverenigingen en Veldeke zetten zich in om de ‘moederstaal’ te koesteren. Regelmatig worden dialectbijeenkomsten gehouden. Verschillende dichters vertolken daar dan in hun eigen dialect hun gedichten en gedachten. Bij slecht weer wijkt men uit naar het monumentale Clemenskerkje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen