Vrouw (65) vast om dreigementen windparken

Print
Vrouw (65) vast om dreigementen windparken

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden die mogelijk dreigbrieven heeft verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De brieven waren gericht aan ondernemers en bestuurders. Agenten doorzochten dinsdag haar huis, woensdag meldde zij zich op last van de politie op het bureau.

Huiszoekingen

De politie heeft woensdagochtend nog zes huiszoekingen gedaan en zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Er zijn huizen doorzocht in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal.

In juni werden al drie mannen aangehouden op verdenking van het versturen van dergelijke dreigbrieven en het dumpen van asbest op plekken waar windmolens zouden komen. Het gaat om mannen van 61, 58 en 50 jaar oud uit deze regio.

Bedrijven

Op verschillende plekken in Nederland worden ondernemers die betrokken zijn bij de bouw van windmolenparken al langere tijd bedreigd. In maart legde een bedrijf uit Drenthe nog zijn werkzaamheden neer vanwege de bedreigingen. Een maand later nam ook een ondernemer uit Groningen dat besluit.