Zomerserie: Deze zomer in Eygelshoven

Koningsvogelschieten St. Sebastianus en eeuwfeest LHC

Print
Koningsvogelschieten St. Sebastianus en eeuwfeest LHC

Voetbalclub LHC (in het rood-zwart) viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Afbeelding: Marcel van Hoorn

Eygelshoven -

Eygelshoven is klein maar fijn, kent een hecht verenigingsleven en is in de wijde omgeving bekend vanwege de druk bezochte zaterdagmarkt. Hieronder enkele activiteiten die tijdens deze zomer te bezoeken zijn.

Koningsvogelschieten

Schuttersbroederschap St. Sebastianus Eygelshoven houdt op zondag 25 augustus het koningsvogelschieten op het complex aan de Rimburgerweg. Dat is nieuw, omdat het niet meer wordt gehouden op de tweede zondag van augustus. Door de vakantieperiode waren er de laatste jaren minder bezoekers en had bijvoorbeeld de harmonie te maken met bezettingsproblemen, omdat meerdere muzikanten op reis waren. Door te kiezen voor eind augustus, krijgt het evenement een extra impuls.

Eeuwfeest LHC

Veel aandacht gaat uit naar het eeuwfeest van de (gefuseerde) voetbaltrots Laura Hopel Combinatie (LHC). Van 12 tot en met 15 september staat een grote tent op het complex aan de Anselderlaan. Dan is elke dag een uitgebreid programma. Donderdag 12 september is kienen in de tent en een sjpassoavend, op vrijdag is de jubileumfeestavond, zaterdag onder andere een jeugdmiddag en FIFA-toernooi en zondag 15 september de receptie, een reünie en kòw sjiete.

Zaterdagmarkt

Beroemd is de zaterdagmarkt. Vanaf ’s morgens vroeg tot in de namiddag vindt die plaats rond het Socio Project en trekt duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Om 7.00 uur ’s morgens is volgens vader en zoon Krasovec al veertig procent van de producten verkocht.

Wandelen

Het centrum van Eygelshoven is een uitvalsbasis voor wandelingen richting Wormdal, Strijthagen in Landgraaf en de Anstelvallei. Het parkeren van auto’s is gratis en er is voldoende horeca met terrassen, een restaurant en ijszaak.

Zie voor meer activiteiten in de regio www.uittipslimburg.nl