Zakkenrollers aangehouden bij Vierdaagse van Nijmegen

Print
Zakkenrollers aangehouden bij Vierdaagse van Nijmegen

Een van de schermen waarmee wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers. Afbeelding: De Gelderlander

De politie heeft tijdens de Vierdaagse van Nijmegen meerdere aanhoudingen verricht vanwege zakkenrollerij.

Deelnemers en bezoekers van de 103e Vierdaagse worden via grote schermen op de Wedren gewaarschuwd voor zakkenrollers. Dat gebeurt zowel in het Engels als Nederlands.

‘LET OP! Zakkenrollers actief!’ prijkt op de borden. Tijdens de eerste dag van de Vierdaagsefeesten zijn al vier straatdieven opgepakt.

Waarschuwingsteksten

De politie zegt dat in voorgaande jaren is gebleken dat criminelen graag toeslaan op grote evenementen als de Vierdaagse. Naast waarschuwingsteksten zijn daarom veel agenten zichtbaar aanwezig in Nijmegen.

Ook minder opvallende maatregelen worden getroffen, waaronder de inzet van speciaal opgeleide ‘spotters’ en extra camera’s. ,,Het doel daarbij is om personen op heterdaad te kunnen aanhouden’’, meldt een politiewoordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen