Gestolen BMW uit Limburg gebruikt bij moord Amsterdam

Print
Gestolen BMW uit Limburg gebruikt bij moord Amsterdam

De zilverkleurige BMW Afbeelding: Opsporing Verzocht

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Een in Nederweert gestolen BMW is gebruikt bij de moord van de 57-jarige Saban Berk, op 17 juni in Amsterdam.

De zilverkleurige auto is in november 2018 gestolen vanaf de Laurierstraat. Op de wagen zijn later vervalste kentekenplaten aangebracht.

Saban Berk is in koelen bloede doodgeschoten, vlakbij de sportschool waar hij werkte in Amsterdam-Noord. De schutter reed, alleen, in de gestolen BMW.

Belgische platen

Het slachtoffer werd op de fatale avond, na een dag werken, in de gaten gehouden door de bestuurder van een BMW 3-serie stationwagen. De auto was op dat moment voorzien van Belgische kentekenplaten, maar die hoorden er niet op. Een gedeelte van dat vervalste kenteken is bekend: 1 – VN . – . . 3.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht was dinsdagavond aandacht voor de moordzaak. Op bewakingsbeelden is de BMW duidelijk te zien. De bestuurder rijdt over de Papaverweg richting de Klaprozenweg in Amsterdam. Vlakbij de kruising van die twee straten zet de bestuurder de auto in een parkeervak en stapt hij uit. De man loopt op Berk af, schiet één maal en gaat er direct met de BMW vandoor. Het slachtoffer overlijdt ter plekke.

De auto, met destijds het kenteken 60-JPL-6, is meegenomen op 16 of 17 november vorig jaar vanaf de Laurierstraat in Nederweert. Overigens is de auto met dat kenteken inmiddels in gebruik door de werkelijke eigenaar; die persoon heeft niets met het misdrijf te maken.