Vervallen winkelpand aan Zandstraat in Gennep wijkt voor woningen

Print
Vervallen winkelpand aan Zandstraat in Gennep wijkt voor woningen

De sloop van het bakkerspand is begonnen. Afbeelding: Theo Peeters

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Jarenlang stond het leeg. Nu is de afbraak begonnen van het voormalige bakkerspand aan de Zandstraat in Gennep. Straks staan hier nieuwe appartementen en komt er een kleine winkel.

De sloop van het sterk verwaarloosde winkelpand aan de Zandstraat 43 in Gennep is begonnen. Het dak is eraf en nu is de voorgevel aan de beurt. Het maakt plaats voor een nieuw pand in dezelfde stijl met een winkel en appartementen erboven en erachter.

In het pand, dat dateert uit 1900, was in het verleden bakkerij Nilessen gevestigd. Nadat de bakker was gestopt, is het gekocht door een projectontwikkelaar die alleen de etalage verhuurde. De rest van het pand stond lange tijd leeg.

Verwaarloosd

De afgelopen jaren is het pand sterk verwaarloosd geraakt. Het tastte het aanzicht van de hele winkelstraat aan. De gemeente Gennep is dan ook blij met de sloop- en nieuwbouwplannen van de eigenaar.

Volgens de plannen worden er negen appartementen gebouwd: twee op de eerste en twee op de tweede verdieping en nog vijf appartementen in een aanbouw aan de achterzijde, aan de Zuidwal. Daarnaast komt er een winkel op de begane grond.

De winkel wordt alleen wat kleiner dan eerder was bedacht. Uit onderzoek is gebleken dat er in Gennep geen behoefte meer is aan een groot winkelpand. De winkel krijgt daarom een kleiner oppervlak. Daarachter komt een extra woning die in principe bij de winkel hoort. De nieuwbouw zou in 2020 klaar moeten zijn.

Parkeerplaatsen

In de gemeente Gennep geldt in principe de verplichting om in geval van nieuwbouw op hetzelfde terrein ook parkeerplaatsen aan te leggen. Maar voor dit bouwplan hoeft dit niet. De gemeente heeft er een ontheffing voor verleend omdat op het eigen terrein geen ruimte is voor eigen parkeerplaatsen. Met de ontwikkelaar is afgesproken dat hij gebruik kan maken van de gemeentelijke parkeerfondsregeling waar een financiële bijdrage aan wordt gegeven.