Petitie om komst windmolens bij Holtum tegen te houden

Print
Petitie om komst windmolens bij Holtum tegen te houden

Voorbeeld van windmolens. Afbeelding: Ingimage

Holtum / Born / Buchten / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Omwonenden die tegen de bouw van drie windmolens op Holtum-Noord zijn, beginnen hun verzet beter te organiseren. Een online petitie is een eerste uiting daarvan.

Dat bevestigt een woordvoerder van dorpsbelangengroep Holtum 2.0.

De petitie komt voort uit een samenwerkingsverband van de dorpen: Illikhoven, Visserweert, Schipperskerk, Buchten, Holtum, Baakhoven, Oud Roosteren en Dieteren, zo staat op de website geenwindmolensholtumnoord.petities.nl.

Gemeenten

Inmiddels hebben 375 mensen de petitie ondertekend, die aangeboden gaat worden aan de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren en mogelijk ook energiereus Engie, die de windmolens wil plaatsen.

Belangengroepen uit genoemde dorpen overleggen inmiddels met elkaar, waaruit het voornemen is ontstaan om een gezamenlijke belangengroep voor de leefbaarheid rond windmolens op te richten.

De petitie is volgens een zegsman ook een middel om de bewustwording van de plannen om windmolens te plaatsen in de dorpen te vergroten.