Overleden Maastrichtenaar Noël Jaegers (59) neemt afscheid met paginagrote brief in krant

© Getty Images/iStockphoto

De woensdag op 59-jarige leeftijd overleden Maastrichtenaar Noël Jaegers heeft op een bijzondere manier invulling gegeven aan zijn dood. Met een lange persoonlijke brief richt hij zich tot de lezers van De Limburger.

Benti Banach

De lange persoonlijke brief beslaat de volledige pagina met overlijdensberichten van de krant in de editie Maastricht (uitgave van 18 juli). Daarin vertelt hij zijn enerverende en bewogen levensverhaal, dat begon in een groot gezin in de wijk Heugemerveld. Jaegers was een duizendpoot. Hij genoot vooral bekendheid als producent van lokale theaterproducties en van het uitvaartbedrijf dat hij op latere leeftijd had opgestart.

Eigen bedrijf

Zijn loopbaan leidde langs de Cash & Carry, het vijfsterrenhotel Maastricht van eigenaar Benoit Wesly, een kindertehuis in Suriname, huize Maasveld, de afdeling interne geneeskunde van het Academisch Ziekenhuis Maastricht, totdat hij de rust en voldoening vond in zijn eigen bedrijf Uitvaartzorg Noël Jaegers.

Daarnaast deed Jaegers allerlei klussen vrijwillig. Hij was voorzitter van de personeelsvereniging van Hotel Maastricht, organiseerde kinderbedevaarten, jeugdkampen, carnavalsactiviteiten en hielp terminaal zieken. Hij was betrokken bij producties van de Mestreechter Operette Vereniging, Wiecker Tribbenaol en produceerde zelf de musical ‘Dat is de Sajs’ in 2013. Die grote productie werd met veel succes in het MECC uitgevoerd.

Afgunst en jaloezie

Jaegers kende echter ook de nodige tegenwerking. Die ondervond hij in zijn privéleven, maar ook in Suriname, bij het AZM en zelfs in de theaterwereld. „Afgunst en jaloezie”, noemt hij dat in zijn finale brief. Maar zijn grootste tegenslag was de blaaskanker met uitzaaiingen, die Noël Jaegers uiteindelijk deze week velde.