Vliegveld Düsseldorf ontruimd: duizend passagiers naar buiten gestuurd

Print
Vliegveld Düsseldorf ontruimd: duizend passagiers naar buiten gestuurd

Afbeelding: EPA

Op het vliegveld van Düsseldorf is woensdagmiddag een pier ontruimd omdat verscheidene reizigers door een nooddeur naar binnen waren gekomen.

Volgens de luchthavenautoriteiten werden zo’n duizend passagiers naar buiten gedirigeerd om opnieuw te worden gecontroleerd door de bewaking. Onder hen ook de mensen die al in vliegtuigen zaten waarvoor het boarden nog bezig was.

Noodknop

De boosdoeners hadden de veiligheidsdeur geopend door op de noodknop te drukken. Daarop werd besloten tot de ontruiming om het betrokken deel van de terminal te doorzoeken op mogelijk ongezien binnengebrachte gevaarlijke dingen. Na drie kwartier was dat afgerond en kon het normale bedrijf worden hervat.

Vliegveld Düsseldorf ontruimd: duizend passagiers naar buiten gestuurd
Zo’n 2500 koffers bleven staan terwijl de eigenaren naar hun vakantiebestemming vlogen. Foto: EPA

Chaos

Een woordvoerder zei wel dat tot in de avond rekening moest worden gehouden met vertraging. Eerder op de dag heerste er ook al chaos op Düsseldorf Airport door het uitvallen van het bagageverwerkingssysteem. Naar schatting 2500 koffers bleven staan terwijl de eigenaren naar hun vakantiebestemming vlogen. Onder de gedupeerden de voormalige Duitse tennisvedette Boris Becker, die zijn beklag deed via Twitter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen