MVV speelt knap gelijk in oefenduel tegen Standard Luik

Print
MVV speelt knap gelijk in oefenduel tegen Standard Luik

Standard Luik wisselt een reeks spelers tegen MVV. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

MVV heeft woensdagavond in een oefenduel gelijk gespeeld tegen Standard Luik. Op het trainingscomplex van de Belgische ploeg werd het 3-3.

MVV begon zeer voortvarend. Het kwam al na 21 seconden op voorsprong door Anthony van den Hurk. Hij schoot een voorzet van testspeler Serhat Kot onberispelijk binnen. De Belgen, die uitkomen in de hoogste Belgische divisie en met veel beoogde basisspelers aantraden, hadden bal nog niet aangeraakt op dat moment.

Ook daarna bleef MVV dreigend en werd het zelfs 0-2. Daarna werd Standard sterker. Maar ook na de aansluitingstreffer van Anthony Limbombe, bleef MVV stabiel spelen. Na rust was Standard wel veruit de bovenliggende partij. Het kwam snel op gelijke hoogte door Selim Amallah. Na 67 minuten wisten de Belgen voor het eerst op voorsprong te komen, door een treffer van Senna Miangue. Saillant was dat alle treffers van Luik met het hoofd werden gescoord.

MVV kwam uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte. Holtby krulde een vrije trap van 20 meter binnen: 3-3. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog aardige kansen op de winnende treffer, maar het vizier stond niet meer op scherp.