Pentagon stuurt 2100 man extra naar Mexicaanse grens

Print
Pentagon stuurt 2100 man extra naar Mexicaanse grens

Migranten uit Midden-Amerikaanse landen wachten in Mexico op registratie. Ze hopen door te kunnen reizen naar de Verenigde Staten. Afbeelding: AP

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een verzoek om meer manschappen naar de grens met Mexico te sturen ingewilligd.

Een woordvoerder van het Pentagon zei woensdag dat duizend reservisten van de Nationale Garde uit Mexico zullen worden ingezet en 1100 militairen in actieve dienst.

De extra troepen gaan onder meer hulp verlenen op logistiek gebied en krijgen een taak bij het toezicht houden vanuit de lucht. In het grensgebied is momenteel al een troepenmacht van 4500 man, zowel beroepssoldaten als gardisten, aan het werk ter ondersteuning van de douane en reguliere bewaking.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen