PSV onderuit tegen Wolfsburg in laatste test voor CL

Print
PSV onderuit tegen Wolfsburg in laatste test voor CL

Nick Viergever in duel met Wout Weghorst. Afbeelding: Getty Images

PSV heeft de laatste test voor het Champions League-treffen met FC Basel met een nederlaag afgesloten.

De ploeg van Mark van Bommel moest tegen VfL Wolfsburg een 0-2 nederlaag slikken, na een povere eerste helft. PSV kwam uit een vrije trap vanaf een meter of twintig op achterstand en via een goede aanval breidden de Duitsers de voorsprong uit.

Keeper Jeroen Zoet kreeg de vrije bal over de grond niet verwerkt, waarna PSV een achterstand moest dulden. Bij de tweede goal van de Duitsers zag Sam Lammers er defensief niet goed uit. Aanvallend kwam het gevaar bij PSV voor rust van Donyell Malen, maar het lukte PSV niet om daarvan te profiteren.

Rentree Lozano

Na rust was PSV de bovenliggende partij en zeker nadat Hirving Lozano en Érick Gutiérrez in het veld kwamen, kreeg PSV nog een behoorlijk aantal kansen. Lozano maakte zijn rentree na een blessure en leek net op tijd klaar voor het treffen met Basel van volgende week. De afgelopen drie maanden stond hij aan de kant, maar de Mexicaan stichtte direct gevaar in de aanval van PSV. Aan het einde van het duel ging hij na een duel niet okselfris van het veld en het is afwachten welke gevolgen dat heeft. Hij had een bandage om het bovenbeen.

PSV onderuit tegen Wolfsburg in laatste test voor CL
Lozano maakte bij PSV zijn rentree. Foto: Getty Images

PSV heeft in de oefencampagne van dit seizoen twee duels verloren (tegen Wolfsburg en OGC Nice), speelde eenmaal gelijk (tegen FC Sion) en won van Aris Saloniki.

PSV speelt dinsdag in eigen stadion in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Zwitserse FC Basel. Zaterdag 27 juli volgt de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax.