Grote zorgen om agressie van weggebruikers

Print
Grote zorgen om agressie van weggebruikers

Busje PostNL komt in de sloot terecht bij Vuren Afbeelding: Weginspecteur René

Michèle Blom, de baas van Rijkswaterstaat (RWS), maakt zich grote zorgen over de agressie van weggebruikers naar weginspecteurs. Dat meldt De Telegraaf.

In een gesprek met de krant luidt directeur-generaal van RWS de noodklok. ,,Ik zoek nooit de publiciteit, maar nu maak ik een uitzondering en vraag het publiek hun gedrag aan te passen. Het is onacceptabel dat de mensen die ervoor zorgen dat wij zoveel mogelijk kunnen doorrijden het mikpunt van agressie worden.”

Lees ook: Agressie tegen politie in 2018 flink gestegen

Ondanks hogere straffen, camera’s langs de weg en campagnes krijgt niet alleen driekwart bijna dagelijks te maken met scheldkanonnades of opgestoken middelvingers, ook komt ernstig fysiek geweld voor. De eerste maanden van dit jaar zijn er al elf fysieke confrontaties geweest, terwijl het aantal scheldkanonnades en bespugingen en intimidaties volgens Blom niet meer te tellen is.

De politie Zeewolde las woensdag nog in een aangrijpende oproep op Facebook gefrustreerde automobilisten de les. Aanleiding was een zwaar ongeval. De weg bleef lang afgesloten en agenten kregen daarop woedende reacties van automobilisten. ,,Maar er was iemand aan het vechten voor zijn leven.”