Raad Maastricht houdt cultuurdebat op festival Bruis

Print
Raad Maastricht houdt cultuurdebat op festival Bruis

De gashouder en de ernaast gelegen nieuwe stadsweide zijn decor voor een gemeenteraadsdebat. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De gemeenteraad en het stadsbestuur van Maastricht houden hun debat over de stedelijke cultuurvisie op een ongebruikelijke plek: het festivalterrein van Bruis.

Het cultureel stadsdebat vindt zaterdag 31 augustus plaats op de nieuwe stadsweide aan de Lage Frontweg, tijdens popfestival Bruis en de opening van het nieuwe cultuurseizoen van Maastricht.

Cultuurmakers, bewoners, raadsleden en bestuurders gaan van 11.00 tot 13.00 uur met elkaar in gesprek over culturele thema’s die zijn opgetekend tijdens stadsgesprekken op 15 en 29 juni.

Het stadsdebat wordt omlijst met live muziek.

Het is de eerste keer dat muziekfestival Bruis en Het Parcours samen optrekken. Tijdens het tweedaags muziekfestival haakt Het Parcours de eerste dag van dat weekend aan met presentatie van amateurgezelschappen. De dag erna, zondag 1 september, presenteert de professionele culturele tak zich in de voormalige gashouder naast de nieuwe festivalweide.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen