Kijkers Jinek ergeren zich groen en geel aan ‘hypocriete’ Mart Smeets

Print
Kijkers Jinek ergeren zich groen en geel aan ‘hypocriete’ Mart Smeets

Mart Smeets heeft woensdag de tongen los weten te maken met zijn aanwezigheid in de talkshow van Eva Jinek. De sportjournalist schoof aan om te praten over de Tour de France, maar een groot deel van de kijkers thuis dulden zijn kritiek op het wielrenner-spektakel niet. ‘Mart Smeets deed vanavond aan bevuiling van zijn eigen nest; dat siert hem niet’, stelt iemand op Twitter.

Volgens Smeets, die jaren verslag deed van de Ronde van Frankrijk, moet de Tour op de schop óf moet er op zijn minst iets veranderen in de wielersport. Dat maakte hij gisteren duidelijk aan tafel bij Eva Jinek. Hoewel de Tour voor Nederlandse wielrenners momenteel een succes is, lopen de kijkcijfers terug en is de gemiddelde kijker een man op leeftijd. En de mensen die er wél naar kijken, hebben volgens Smeets niets anders te doen in hun vakantie.

,,De Tour de France bestáát omdat die in juli wordt gehouden. In juli heeft West-Europa vakantie. Daarom is de Tour de France zo’n ontzettend populaire ronde. De ronde van Italië is zwaarder en beter georganiseerd. De ronde van Spanje is vriendelijker en sowieso beter georganiseerd. Daar doen we helemaal niks aan’’, uitte Smeets zijn ergernis.

Op de vraag van Jinek of de Tour momenteel ‘geweldig’ is, reageerde Smeets aanvallend: ,,Voor wie? Voor de Zwitsers? Voor de Fransen? Voor de Spanjaarden?’’ Daar haakte de presentatrice snel op in: ,,Nou en?’’ Die reactie viel bij Smeets in het verkeerde keelgat. ,,Dat is een heel merkwaardige gedachte. Jij eigent je nu gewoon de Tour de France toe.’’

Betweter

De kijkers thuis konden het niet laten om hun kritiek op Smeets op sociale media te uiten. Veel mensen zijn van mening dat de voormalig NOS-presentator onterecht commentaar had op de organisatie van de Tour, omdat hij daar zelf jaren verslag voor deed.

‘Mart Smeets deed vanavond aan bevuiling van zijn eigen nest; dat siert hem niet. Hij heeft zijn niet geringe reputatie voor een zeer belangrijk deel te danken aan het belangrijkste wielerevenement ter wereld. De druiven zijn blijkbaar zuur’, schrijft iemand. En een ander: ‘Mart Smeets, eerst je zakken vullen met de avondetappe en nu het programma afzeiken! #kansloos’.

Toch zijn er ook wat kijkers die de aanwezigheid van Smeets wel konden waarderen. ‘Ik blijf fan van #MartSmeets. Mag ik dat zeggen? Uitgesproken mening over de verslaggeving van de Tour waar hij zelf groot mee is geworden’, merkt iemand op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen