Pronken met bijzondere voertuigen tijdens de Geleense Oldtimer Parade

Print
Pronken met bijzondere voertuigen tijdens de Geleense Oldtimer Parade

De Markt in Geleen vult zich zondag 28 juli weer met oldtimers. Afbeelding: Ad Hoogenboom

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Stichting OldtimerVrienden Limburg (STOVL) houdt zondag 28 juli alweer de drieëntwintigste editie van de Geleense Oldtimer Parade op de Markt in Geleen.

Deelnemers uit Nederland, België en Duitsland tonen die dag hun klassiekers aan het publiek. Ook zijn er voor de oldtimers twee toerritten door het Limburgse land uitgezet. De ochtendrit vertrekt om 10.00 uur en telt ongeveer 75 kilometer. In de namiddag staat er een rit van zo’n 45 kilometer op het programma. Vanaf 13.30 uur begint op De Markt de presentatie van de oldtimers. Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaatsvinden.

De deelnemende oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als uitvoering. Zo zijn er ook tientallen vooroorlogse voertuigen aanwezig. Deelname staat ook open voor motoren en bromfietsen. De Geleense Markt wordt als het ware omgebouwd tot een automuseum. Er is dit jaar een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen acht personen plaatsnemen en tijdens de dag kunnen er ook ritjes mee gemaakt worden.

De stichting Oude Brandweerwagens Geleen zal die dag ook haar opwachting met een drietal oude voertuigen, verder zijn de hele dag oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht.

Voor informatie kan men terecht op www.stovl.nl of oldtimerparade@ziggo.nl.