Video: Doden door brand in filmstudio Kyoto

Print

Brand in studio Kyoto Animation, Japan. Video: De Limburger

Door een brand in een studio voor animatiefilms in het Japanse Kyoto is een nog onbekend aantal mensen omgekomen. De politie heeft tot nu toe de dood van een slachtoffer bevestigd maar gevreesd wordt dat meer dan tien mensen het niet hebben overleefd.

De politie gaat uit van brandstichting. Er is een man gearresteerd die benzine rond het pand zou hebben gegoten. Dertig mensen raakten gewond, van wie tien ernstig. De vermoedelijke brandstichter, een 41-jarige man, is een van de gewonden en ligt in het ziekenhuis.

Volgens lokale media werden op de tweede verdieping van het pand tien mensen liggend op de grond aangetroffen. Omdat zij niet naar het ziekenhuis zijn gebracht, wordt aangenomen dat ze dood zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen