Piepjong zeeleeuwtje in Beekse Bergen redt het niet

Print
Piepjong zeeleeuwtje in Beekse Bergen redt het niet

Afbeelding: Beekse Bergen/BD

Het zeeleeuwtje dat op 18 juni in Beekse Bergen werd geboren, heeft het niet gered. Het dier ging steeds minder eten en verzwakte daardoor zoveel dat het uiteindelijk doodging. Dat meldt Beekse Bergen.

Aanvankelijk leek het zeeleeuwtje het goed te doen. ,,Het is heel triest, maar het is iets wat in de natuur zit. We maken het wel vaker meer”, zegt woordvoerder Jeroen Floor. ,,We weten niet hoe het komt. De zeeleeuw is overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor autopsie. Dat doen we altijd. Maar daar hebben ze geen oorzaak kunnen vinden.”

Naam

Het welpje had nog geen naam. Floor: ,,Die geven we altijd pas als het geslacht bekend is. Dat is meestal pas na een paar weken, als de verzorgers erbij kunnen. Dat was hier nog niet gebeurd. Maar uit de autopsie bleek dat het een mannetje was.”

Safaripark Beekse Bergen heeft sinds twee jaar zeeleeuwen. Met de geboorte van het welpje stond de stand op zes zeeleeuwen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen