Rabobank mengt zich in strijd om Eneco

Print
Rabobank mengt zich in strijd om Eneco

Afbeelding: Getty Images

Rabobank wil energiebedrijf Eneco overnemen. De bank trekt daarbij samen op met de Amerikaanse investeerder KKR. De twee partijen hebben een consortium gevormd, zo bevestigt de bank.

Rabobank laat weten dat een overname van Eneco past bij zijn groene ambities. Rabobank ziet zichzelf als een „natuurlijke partner” voor Eneco. De bank is namelijk op veel plaatsen aanwezig en heeft direct contact met veel bedrijven en consumenten.

Eneco staat te koop, omdat de gemeenten die de aandelen in bezit hadden, die van de hand willen doen. Het bedrijf wordt via een veiling verkocht. Behalve Rabobank meldde ook onder meer Shell zich al, samen met pensioenuitvoerder PGGM.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen