Foto-exposities in Meerssense winkels bij 75 jaar bevrijding

Print
Foto-exposities in Meerssense winkels bij 75 jaar bevrijding

Bevrijdingsoptocht in Meerssen, 1945. Afbeelding: gemeente Meerssen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

In het kader van 75 jaar bevrijding Meerssen staan vanaf 6 september bij de entrees van alle kernen van de gemeente grote spanborden met foto’s uit de tijd van de bevrijding. Bovendien komen in de etalages van winkels in alle kernen kleine exposities met foto’s uit de oorlogsjaren en vlak daarna.

De officiële opening van de festiviteiten is op vrijdag 13 september. Dan wordt op het binnenplein van Landgoed Vliek in Ulestraten de muziekdramatische productie In het zicht van de vrijheid uitgevoerd. De toneel- annex muziekvoorstelling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge verzetsmensen Joep Francotte uit Vaals en Sjeng Coenen uit Simpelveld. Het is de enige activiteit op het Meerssense programma waarvoor toegangskaarten gekocht moeten worden.

Liberty Tour

Dat weekeinde start in het Erfgoedhuis ook de expositie Oorlog en bevrijding en een kunstexpositie rondom hetzelfde thema. Op zondag trekt de Liberty Tour, met diverse oude legervoertuigen door alle kernen.

Het weekeinde van 20 september begint met een Oranjetocht; jeugd en jongeren trekken door Rothem en Meerssen met versierde fietsen en karren. Op zaterdag is er een bevrijdingsconcert op het binnenplein van het gemeentehuis, verzorgd door Fanfare Concordia en het Meerssens Mannenkoor. Aansluitend trekt een fakkeltocht door de straten.

Tussen de grotere activiteiten door zijn er diverse herdenkingsbijeenkomsten, muziekoptredens en lezingen gepland. Kijk voor het volledige programma op www.meerssen.nl.