Tourspel rit 11: ‘Eindelijk na jaren weer eens een prijs’

Print
Tourspel rit 11: ‘Eindelijk na jaren weer eens een prijs’

Roy Aspers moest via de email horen dat hij de dagwinnaar was van de elfde rit in het Tourspel van De Limburger. De huistelefoon werd niet opgenomen, maar een antwoord op de mail liet niet lang op zich wachten. ,,Dat is alweer jaren geleden. Eindelijk weer eens prijs.”

Aspers uit Stein is aan het genieten van drie weken vakantie op de camping in Roggel. Hij heeft daar een vaste stacaravan, maar vond wel tijd om de etappe te kijken. ,,En toen wist ik al dat ik redelijk goed zat.”

Hij verzamelde 188 punten, drie meer dan de nummer twee. Het verschil zat hem in Niccolo Bonifazio. Ook het feit dat Cees Bol en Jens Debusschere een keer voor eigen kansen mochten gaan, hielp mee want zij sprokkelden dure punten binnen. ,,Ik heb zowel Mike Teunissen als Wout van Aert niet in m’n lijst. Dan was je al vrij kansloos de eerste anderhalve week.”

Al jaren speelt Aspers, in het dagelijks leven vorkheftruckmonteur, mee met het Tourspel. ,,Al vanaf het begin samen met m’n vader. We hebben ook wel dagprijzen behaald. Maar nu al effe niet meer. De sport was om je naam terug te lezen in De Limburger. Het is jammer dat dat er niet meer is, en dat hoor ik vaker. Dat had een grote aantrekkingskracht op lezers. Daar deed je het voor.”

De Tour gaat deze donderdag pas echt beginnen voor de klassementstoppers, met de eerste rit door de Pyreneeën. Ook Aspers gaat net zoals velen voor een eindwinnaar van Ineos, die er op de helft ook als beste voor staan. ,,Toch Thomas, of Bernal. Het ziet er niet spectaculair uit wat de ploeg doet, maar wel degelijk.”

Voor Aspers, die meespeelt met drie lijsten, is zijn Tour al meer dan geslaagd. ,,Ja, wat wil je nog meer? Ik had de hoop al een beetje opgegeven, en zoveel sprintetappes staan er niet meer op de rol. Voor het klassement vul ik nooit een lijst in. Dan moet je zoveel geluk hebben, dat is bijna niet te doen.”